Principală » Retete simple si cunoscute
9:29 PM
Retete simple si cunoscute
Bulgarasi de mamaliguta cu branza
Este cunoscuta ca o mancare romaneasca in orice colt de lume s-a auzit de mamaliguta cu branza doar ca aceasta este prezenta sub diferite aspecte dar continut acea
si.
                            Ingrediente
500 gr branza burduf
1 felie groasa slanina afumata
150 gr afumatura (kaizer, costita, bacon, carnati de casa afumati)
branza telemea (optional)
fire ceapa verde
1 1/2 cani malai
4 1/2 cani apa,sare
Se prepara mamaliguta punand intr-o oala apa rece, malaiul si sarea (cam 1 lingurita rasa). Se amesteca bine si se pune pe foc mediu timp de aprox 5-7 minute. Se amesteca cu o lingura de lemn in mamaliga in timp ce fierbe. Mamaliguta e gata cand e molicica, insa pe margine se desprinde de pe oala daca dati cu lingura. Se taie slaninuta cubulete mici. Se pun intr-o craticioara si se prajesc la foc mic pana slaninuta lasa multa grasime si cubuletele sunt crocante. Se taie afumatura cubulete sau fasiute si se prajesc si ele, separat, la foc mic pana devin crocante. Se ia o bucata de mamaliga si mijloc adaugati branza apoi faceti un balgaras.Dupa ce ati facut cateva bulgarase presarati si cateva cubulete de slaninuta crocanta si cubulete de afumatura. Dati mamaliguta la cuptor, la 200C, pentru 15 minute. Mamaliguta cu branza se serveste fierbinte,se poate presarata branza telemea si fire de ceapa verde.

Kafta libaneza

Preparatele din carne tocata la gratar sunt in intreaga lume cunoscute sub diferite denumiri si cu diferite mici diferente prin adaugarea unor ingrediente specifice zonei respective.Kafta sau kofta este una dintre cele mai iubite preparate libaneze este denumirea unor preparate arabe din carne tocata sau taiata marunt, amestecata cu mirodenii si ceapa, fripte pe gratar mai rar si in tigaie sau la cuptor.
                         Ingrediente
1 kilogram carne tocata (vita, miel, oaie sau amestec)
1 ceapă mare
2 linguri rase baharat
1 linguriță chimion macinat
2 linguri frunze de menta tocate
3 linguri pătrunjel tocat
1 lingura ardei iute tocat sau pasta de ardei iute (optional)
cateva linguri supa carne de vita,sare
Tocati carnea (daca nu e gata tocata). Curatati ceapa şi tocati-o marunt.
Tocati ardeiul iute. Tocati patrunjelul si menta. Amestecati carnea cu supa de carne, ceapa, chimionul, baharatul, menta, pătrunjelul şi sare după gust.
Framantati bine carnea si introduceti amestecul la rece pentru cel putin 30 de minute. Formati rulouri de carne de forma unui mititel. Pentru a intoarce carnea cu usurinta pe gratar, puteti infinge kaftele pe bete pentru frigarui, inmuiate în apa pentru 30 de minute. Frigeti kaftele pe gratar pe toate partile.
Kafta se serveste fierbinte, cu legume pe gratar, grau bulgur, lipii si salate.

Clatite
Sunt simple de facut si rapide de facut in orice colt de lume poti comanda savuoasele clatite pentru ca oricine le cunoaste doar umplutura poate fi foarte varaiata depinde de tara.

                                           Ingrediente
500 ml iaurt
1 cana lapte
2 cani faina
2 oua
5 linguri cu ulei
2 plicuri zahar vanilat
5 linguri cu zahar pudra
1 varf de cutit sare
umplutura dulceata sau gem

Amestecati intr-un vas ingredientele umede: iaurtul cu laptele calduţ, uleiul şi ouale. Amestecati in alt vas ingredientele uscate: faina cu praful de copt, zaharul pudra, zaharul vanilat şi sarea.Incorporaii ingredientele uscate amestecand cu telul, în cele umede. Trebuie să obtineti un aluat lichid, dar gros şi cleios. Daca este prea gros, mai adaugati cateva linguri de apa sau lapte. Daca e prea subţire, mai adaugati faina. Lasati coca sa se odihneasca o jumatate de ora. Ungeti o tigaie (de preferinta teflonata) cu putin ulei. Turnati un polonic mediu de aluat si intindeti-l cu dosul polonicului. Coaceti clatitele pe ambele parti. Umpleti clatitele dupa preferinta; rulati sau pliati. Clatitele duci şi pufoase se servesc calde sau la temperatura camerei.

Vizualizări: 1183 Tag-uri: Brasov, ROMANIA
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]