Bulgarasi de mamaliguta cu branza Este cunoscuta ca o mancare romaneasca in orice colt de lume s-a auzit
de mamaliguta cu branza doar ca aceasta este prezenta sub diferite
aspecte dar continut aceasi. | Ingrediente
| 500 gr branza burduf 1 felie groasa slanina afumata 150 gr afumatura (kaizer, costita, bacon, carnati de casa afumati) branza telemea (optional) fire ceapa verde 1 1/2 cani malai 4 1/2 cani apa,sare
|
Se
prepara mamaliguta punand intr-o oala apa rece, malaiul si sarea (cam 1
lingurita rasa). Se amesteca bine si se pune pe foc mediu timp de aprox
5-7 minute. Se amesteca cu o lingura de lemn in mamaliga in timp ce
fierbe. Mamaliguta e gata cand e molicica, insa pe margine se desprinde
de pe oala daca dati cu lingura. Se taie slaninuta cubulete mici. Se
pun intr-o craticioara si se prajesc la foc mic pana slaninuta lasa
multa grasime si cubuletele sunt crocante. Se taie afumatura
cubulete sau fasiute si se prajesc si ele, separat, la foc mic pana
devin crocante. Se ia o bucata de mamaliga si mijloc adaugati branza
apoi faceti un balgaras.Dupa ce ati facut cateva bulgarase presarati si
cateva cubulete de slaninuta crocanta si cubulete de afumatura. Dati
mamaliguta la cuptor, la 200C, pentru 15 minute. Mamaliguta cu branza se serveste fierbinte,se poate presarata branza telemea si fire de ceapa verde. |
Kafta libaneza
Preparatele din carne tocata la gratar
sunt in intreaga lume cunoscute sub diferite denumiri si cu
diferite mici diferente prin adaugarea unor ingrediente specifice zonei
respective.Kafta sau kofta este una dintre cele mai
iubite preparate libaneze este denumirea unor preparate arabe din carne
tocata sau taiata marunt, amestecata cu mirodenii si ceapa, fripte pe
gratar mai rar si in tigaie sau la cuptor.
| Ingrediente
| 1 kilogram carne tocata (vita, miel, oaie sau amestec) 1 ceapă mare 2 linguri rase baharat 1 linguriță chimion macinat 2 linguri frunze de menta tocate 3 linguri pătrunjel tocat 1 lingura ardei iute tocat sau pasta de ardei iute (optional) cateva linguri supa carne de vita,sare |
Tocati carnea (daca nu e gata tocata). Curatati ceapa şi tocati-o marunt. Tocati ardeiul iute. Tocati patrunjelul si menta. Amestecati carnea cu supa de carne, ceapa, chimionul, baharatul, menta, pătrunjelul şi sare după gust. Framantati bine carnea si introduceti amestecul la rece pentru cel putin 30 de minute. Formati rulouri de carne de forma unui mititel. Pentru
a intoarce carnea cu usurinta pe gratar, puteti infinge kaftele pe bete
pentru frigarui, inmuiate în apa pentru 30 de minute. Frigeti kaftele pe gratar pe toate partile. Kafta se serveste fierbinte, cu legume pe gratar, grau bulgur, lipii si salate. |
Clatite Sunt simple de facut si rapide de facut in orice colt de lume poti comanda savuoasele clatite pentru ca oricine le cunoaste doar umplutura poate fi foarte varaiata depinde de tara. Ingrediente
|
| 500 ml iaurt 1 cana lapte 2 cani faina 2 oua 5 linguri cu ulei 2 plicuri zahar vanilat 5 linguri cu zahar pudra 1 varf de cutit sare umplutura dulceata sau gem
|
Amestecati
intr-un vas ingredientele umede: iaurtul cu laptele calduţ, uleiul şi
ouale. Amestecati in alt vas ingredientele uscate: faina cu praful de
copt, zaharul pudra, zaharul vanilat şi sarea.Incorporaii ingredientele
uscate amestecand cu telul, în cele umede. Trebuie să obtineti un aluat
lichid, dar gros şi cleios. Daca este prea gros, mai adaugati cateva
linguri de apa sau lapte. Daca e prea subţire, mai adaugati faina.
Lasati coca sa se odihneasca o jumatate de ora. Ungeti o tigaie (de
preferinta teflonata) cu putin ulei. Turnati un polonic mediu de aluat si intindeti-l cu dosul polonicului. Coaceti
clatitele pe ambele parti. Umpleti clatitele dupa preferinta; rulati
sau pliati. Clatitele duci şi pufoase se servesc calde sau la
temperatura camerei. |
|