Obiective turistice

  Industria si turismul sunt sectoarele cele mai consacrate ale judetului. In ultimii ani, comertul, bancile si constructiile sunt domenii in plina dezvoltare.Un potential turistic sunt urmatoarele:

  Biserica Neagra acesta este cel mai reprezentativ monument istoric al Brasovului, cea mai mare biserica gotica din Transilvania si, dupa cum afirma unii istorici, cel mai mare edificiu religios intre Viena si Istanbul. Mai mult decat atat, inauntrul el se afla una dintre cele mai mari orgi din Europa si cea mai mare colectie de covoare vechi din Asia Mica.
Adresa: Curtea Johannes Honterus nr.2, 500025, Judetul Brasov
  Tel: +40 (268) 511830; Fax: +40 (268) 511825
  Program de vizitare Biserica Neagra:
  Program de vara (15 iunie – 15 septembrie):
  Luni-Sambata: 10:00-17:00
  Duminică inchis.
  Program de iarna:
  Luni-Sambata: 10:00-15:30
  Duminică inchis
  Pretul unui bilet:
  Intreg – 4 LEI
  Redus – 2 LEI
  Concertele de orga sunt organizate doar pe timpul verii:
  Iunie si Septembrie, martea orele 18:00 – 5 LEI
  Iulie si August, marti, joi si sambata orele 18:00 – 5 LEI

  Muzeul Judetean de Istorie Brasov
– cu patru sectii: arheologie, istorie feudala, istorie moderna si istorie contemporana. Este unul dintre cele mai interesante muzee de istorie din tara, fiind practic punctul 0 al Brasovului turistic
Cetatea Brasovului - asezata sub poalele dealului Tampa,a fost construita pentru a apara locuitorii orasului si pe cei din asezarile din jur de invaziile turcilor. Ridicata la indemnul lui Sigismund de Luxemburg in anul 1395, iar la lucrarile de fortificare s-au folosit: piatra, nisip din albiile raurilor si roca muntilor, mana de lucru fiind asigurata de brasoveni si de satenii din Bod, Harman, Sanpetru si Ghimbav. Bastioanele cetatii au fost construite cu scopul de a intari capacitatea de aparare a fortaretei.

  Bastionul tesatorilor – este o constructie unica de acest gen din tara. Este situat in partea de sud-vest a cetatii ,cea mai  bine pastrat din cele sapte bastioane cate a avut cetatea in secolul al XVI-lea. In interiorul monumentului se disting trei nivele de coridoare de aparare.

  Turnul Alb – dateaza din 1494, este situat pe Dealul Warthe, la 59 m departare de zidurile cetatii si are forma unei potcoave. A fost restaurat in ultimii ani,  gazduieste o sectie a Muzeului Judetean de Istorie, cu expozitii temporare pe teme medievale
Strada Republicii - este cea mai cunoscuta artera pietonala, prin excelenta comerciala, un adevarat Corso al Brasovului
Evenimente, festivaluri, sarbatori, targuri:
Cea mai importanta sarbatoare a orasului se desfasoara in Saptamana Luminata (prima saptamana dupa Pastele ortodox), cand s-au stabilit Zilele Brasovului.

   Alte manifestari:
Festivalul Dramaturgiei Contemporane (anual, in noiembrie, la teatrul "Sica Alexandrescu”), Festivalul International al Muzicii de Camera (anual, in septembrie, la Filarmonica Brasov), Corona Folk Festival (anual, in octombrie, la Teatrul Dramatic), Festivalul etno-medieval Etnovember (anual, in noiembrie)