Ce trebuie sa stii inainte sa faci cadou un iepuras

Iepurasii devin principalele dorinte ale copiilor  toti isi doresc un animalut pufos pe care sa il mangaie toata ziua. Parintii nu trebuie insa sa se grabeasca sa ii cumpere, ci trebuie sa se informeze mai intai despre stilul de viata al urecheatilor.

Inainte sa cumparati un animal este obligatoriu sa aflati cat mai multe despre el, pentru a putea fi siguri ca este potrivit pentru familie si pentru a evita abandonurile.

Ce trebuie sa stim despre iepurasi?
* Iepurii pot fi dresati sa isi faca nevoile la nisip
* Pot trai peste 10 ani
* Iepurasii pot toarce asemanator cu pisicile
* Cand sunt fericiti, sar si se invart
* Iepurii se spala singuri


Iepurii fac in tinerete boli mortale, pentru care se vaccineaza. Cand se cumpara, trebuie luata legatura imediat cu un medic veterinar.
Iepurelui ii cresc dintii tot timpul si el si-i toceste. Daca nu roade ceva dur, precum semintele de grau, dintii cresc si nu mai poate sa manance. Nu mai poate sa deschida gura din cauza dintilor foarte mari si a maselelor. Se poate rezolva la medicul veterinar, insa cel mai bine este sa nu se ajunga acolo.

Veterinarul atentioneaza asupra faptului ca iepurii nu trebuie sa fie lasati sa cada din brate, intrucat nu sunt rezistenti. "Cand il vezi, asta iti vine sa faci. Dar daca il iei in brate si iti cade este grav. Despre iepuri se mai spune ca au o urina extrem de acida, care strica toate lucrurile prin casa. Acest lucru este fals, intrucat urina de pisica e mult mai acida decat de cea de iepure.Daca face pipi pe cuvertura si ramane patata, este cu totul alta poveste.

In ceea ce priveste hrana, oamenii pot cumpara totul din magazinele specializate. In comert se gaseste hrana pentru iepurasi.
O alta parere preconceputa despre iepuri ar fi ca nu beau niciodata apa. Si de data aceasta este fals, intrucat si ei si hamsterii au nevoie de apa, ca orice alt animal, pentru a supravietui.

Medicul veterinar ii sfatuieste pe doritorii de iepurasi sa mearga la pet-shopuri, intrucat acolo se gaseste orice pentru aceste animale. Tot ce trebuie sa faca este sa intrebe.